Jane a nepříjemnost na panství Scargrave : Stephanie Barronová - Barron, Stephanie, 1950- (MOBA, 2014)
Na návštěvě panství své přítelkyně, mladé a krásné Isobely Payneová, hraběnky ze Scargrave, se stane Jane svědkyní tragédie. Isobelin manžel - gentleman ve zralém věku, je postižen záhadným a trýznivým onemocněním. Smrt hraběte se jeví jako krutá rána osudu pro čerstvě vdanou Isobel. Přesto truchlící vdova brzy zjistí, že to je jen začátek jejího neštěstí. Brzy obdrží zlověstný úřední dopis, ve kterém ji obviňuje Earlův synovec z cizoložství a z vraždy. Zoufale se bojí, že ji dopis vystaví skandálu obřích rozměrů, a proto požádá svoji přítelkyni o pomoc. Jane se tak zaplete do nebezpečného vyšetřování, které ji zavede až k vězení Newgate a do Sněmovny lordů. Sama se však ocitne v ohrožení života.