V cizích zemích, dalekých krajích. výbor z povídek českých spisovatelů 19. a počátku 20. století o exotice a dalekých cestách - Kořínková, Lucie (Klasika do kapsy, 2014)
Jedenáct povídek známých i méně známých českých spisovatelů 19. a počátku 20. století se odehrává v exotických končinách, které odnepaměti jitřily představivost autorů, cestovatelů a dobrodruhů. Nabízejí čtenářům možnost podlehnout "české touze cestovatelské" společně s mistry pera a vychutnat si literaturu starou někdy více než sto let trochu jinak, než jak ji známe z čítanek