Tajemství katakomb - Egeland, Tom, 1959- (Knižní klub, 2014)
V temných katakombách hluboko pod povrchem římských ulic bloudí čtrnáctiletý Robert a hledá cestu ven. Avšak všechny chodby jsou si podobné, pokryté malbami lebek a záhadnými symboly. Vtom Robert narazí na čerstvé lidské stopy. A nejsou to jeho vlastní. Prastaré mýty a jejich záhadné souvislosti, římské legendy propojené s vikinskými dějinami, archeologické objevy s osudovými následky - Robert se často ocitá ve smrtelném nebezpečí, a to nejen v Itálii, ale i po návratu do Norska, pronásledován skupinou fanatických kněží. Napínavý mysteriózní thriller od norského autora bestsellerů Konec kruhu, Strážce úmluvy, Luciferovo evangelium a Nostradamova závěť.