Tajemný diamant - Gordon, Noah, 1926- (Knižní klub, 2014)
Osou románu je příběh Harryho Hopemana, jehož předci zdokonalili techniku broušení drahokamů. Ten se prolíná s osudy mimořádného diamantu z pokladu Šalomounova chrámu, který kdysi zmizel. Dílo se odehrává v Izraeli, Evropě, Africe i New Yorku; citlivě přibližuje současnou hrdinovu touhu po ženě, s níž se na cestách setkal a sblížil, a zachycuje dilema Američana zmítaného láskou k dávné vlasti svých předků.