Průvodce vyšším věkem : manuál pro seniory a jejich pečovatele (Lékař a pacient, 2014)
Tato knížka je určena všem, kteří se aktivně zajímají o problematiku stáří a stárnutí. Užitečné informace v ní najdou pečovatelé z řad laiků i profesionálů. Na publikaci se podíleli přední čeští gerontologové a geriatři, takže pomůže i lékařům jiných specializací.V úvodu knihy čtenář nalezne důležité informace o možnostech ovlivnění zdravotního stavu seniora. Zdůrazněn je význam deprese, která je u seniorů stále podceňována, přestože jde o léčitelnou chorobu. Další statě se věnují poruchám výživy ve stáří, především podvýživě a malnutrici jakožto základním příčinám naprosté většiny úmrtí v nemocnicích. Součástí kapitoly o demencích a poruchách kognitivních funkcí jsou i praktické návody jak trénovat paměť. Za důležité považujeme též texty pojednávající o zásadách zdravé výživy a pohybu ve stáří.Autoři zdůrazňují rovněž význam kultury, vzdělávání a společenských aktivit, jež výrazně zvyšují kvalitu života seniorů. V závěru knihy se pak věnují otázkám sociálních služeb a domácí péči o seniory.