Prstem po mapě světa - Červenka, Jaromír, 1952- (Epocha, 2014)
Jak těm, kteří chtějí, třebas jen z pohodlí svého obýváku, nakouknout až kamsi za zakřivený horizont, bezpečně tak navštívit pár exotických míst a dozvědět se i cosi zajímavého o nepříliš dostupných lokalitách - či právě naopak - povahám nepopiratelně odvážnějším, tedy dobrodruhům, kteří se rozhodnou vyrazit sami a po vlastní ose právě do oněch tolik vzdálených míst - všem těmto čtenářům je určena knižní novinka cestovatele a píšícího fotografa Jaromíra Červenky.