Cena za dokonalost : v moci násilnického otce - Raphael, Céline (Ikar, 2015)
Když malá Céline projevila hudební nadání, koupil jí otec klavír a rozhodl se, že z dcerky vychová virtuosku. Jeho praktiky se však velmi odlišovaly od běžných rodičovských a pedagogických metod. Spočívaly v ponižování, týrání, bití, odpíral dcerce stravu, nebo ji naopak nutil sníst zbytky smíchané v odpornou šlichtu. Běžně ji zamykal, vyhrožoval jí a jeho slova: Jsi horší než pes, se dítěti nesmazatelně vryla do paměti. Holčička se nakonec ocitla na pokraji smrti. Kniha je otřesný a neuvěřitelně silný dokument, který se ve Francii zařadil mezi bestsellery