Zastřelen, ubodán a otráven : příběh atentátů napříč historií - Moore, Jonathan J., 1964- (Pangea, 2019)
Kniha Zastřelen, ubodán a otráven přináší informace o dějinách úkladných vražd od antického Řecka až po dnešek. Žádné téma není pro autora tabu. Zaměřuje se na ty nejzajímavější, nejpříšernější a nejotřesnější atentáty v historii lidstva a zkoumá, jaké důvody k nim vedly a jaké měly následky. Čtenář nejspíš užasne nad drzostí a odhodláním vrahů, a u některých i ochotou jít až do krajnosti, aby svůj zločin dokonali. Člověk se v knize dočte o nápaditých zbraních od střílejícího pera po čajovou konvici a o tom, co vše vrahové dokázali podniknout, aby své vražedné plány mohli provést.