Tři muži v automobilu - Macek, Miroslav, 1944- (XYZ, 2019)
Ve stylu anglického klasika J. K. Jeroma vysílá český spisovatel ve vzrušujícím období přelomu 19. a 20. století nerozlučné přátele na cesty lemované anglickým humorem coby průkopníky začínajícího automobilismu. Tři angličtí gentlemani - Jiří, Harris, Jerome a jeden zvídavý psík - objevují společně a po svém kouzlo automobilismu. První úžasné technické výtvory vysílá do světa pan Benz a tři muži, o psu nemluvě, prožívají dobrodružnou cestu plnou špičkování, humoru a nečekaných situací ve směru Hamburk, Berlín, Praha, Kopřivnice.