Jak jsem přispěl k Hitlerovu pádu - Milligan, Spike, 1918-2002 (Naše vojsko, 2019)
Vtipný a zábavný deník britského vojáka z 2. světové války líčí období armádního výcviku v roce 1942. Román je první knihou autorovy autobiografické, satiricky laděné válečné trilogie. Vychází z jeho zkušeností z doby nástupu k dělostřelecké jednotce a z pobytu ve výcvikovém táboře. Lakonický humor v popisech fungování tupé vojenské mašinerie upomíná na klasická díla protiválečné satiry.