Případ Kláry P. - Vavřík, Jan (Olympia, 2019)
Psycholog František Langmaier plánuje, že konečně pověsí své řemeslo na hřebík. Tráví čas se synem a vnukem v Británii. Ovšem to by se nesměla ozvat Kristýna, jeho osudová pacientka. Požádá jej, aby se vrátil do vlasti a pomohl její přítelkyni. Přes nelibost syna tedy odjíždí zpět do své vily. Tam se seznamuje s Terezou, matkou odsouzené Kláry. Dceřina závislost zničila Terezino manželství i kariéru. Langmaier se pokouší postavit ji znovu na nohy. Najde Tereza cestu ke své dceři? Dokáže se postavit zlobě, závisti a útokům lidí z malého města? Zvládne svou dceru navštívit ve vězení a odpustit jí? Kniha byla inspirována skutečným případem