Sex a lži - Slimani, Leïla, 1981- (Argo, 2019)
Sugestivní komiksová reportáž založená na předešlé knize esejů je výpovědí o nazírání na sexualitu v marocké společnosti. Autorka na základě uvolněných a intimních rozhovorů s řadou marockých žen vykresluje schizofrenní a pokrytecký svět marocké společnosti, která na jednu stranu, oficiálně a navenek vzhledem k islámu, hlásá přísnou morálku ve věcech sexu či manželství, ovšem pod povrchem se vyskytuje značně patriarchální a nemorální svět ředěný ženskou touhou po svobodě. Oním uvolněním není myšlena však nějaká snaha o promiskutitu, nýbrž pouhé osvobození se od rigidního a náboženského vnímání sexuality a právo rozhodovat o vlastním těle a životě. Problém to není pouze náboženský či genderový, ale též generační - starší ženy, matky, podléhající tradičnímu výkladu, nadřadí svátost manželství či čest nad např. fyzickým týráním vlastní dcery či faktem, že se jedná o lesbu. Působivá a kreslená reportáž o sexu, která se vyvarovala jakékoli explicitní scény.