Já a moji muži - Dolejšová, Eva, 1968- (Euromedia Group, 2019)
V románu o vztazích mezi mužem a ženou se autorka nechala inspirovat vlastními životními zkušenostmi. Hlavní hrdinka Anna, žena středního věku, rekapituluje svůj osobní život. Silně ho ovlivnil despotický otec, pečovatelská maminka a dva starší bratři. Není divu, že takto vybavena do života - bez sebevědomí, s potřebou si mužskou lásku zasloužit a zároveň bez špetky praktičnosti, to nebylo jednoduché. Navzdory třem neúspěšným manželstvím se dokáže na svůj život podívat s humorem, optimismem a vírou v lepší zítřky.