Nepamatuji si své jméno - Monroe, J. S., 1966- (Metafora, 2019)
Psychologicko-detektivní thriller, v jehož napínavém hledáčku jsou komplikace s ošidností paměti a nebezpečná hra s odhalováním toho, kdo všem chladnokrevně lže. Jistá žena míří zmateně do malé anglické vesnice ve Whiltshire. Adresu měla v kapse svého kabátu, jinak si nedokáže rozpomenout na nic ze svého života. Když zazvoní u domu, který by nejspíše měl být její, otevřou jí překvapení nájemníci tvrdící, že se jedná o jejich domov. Žena se zde překvapivě dobře orientuje a mladý manželský pár se proto rozhodne nešťastnici se ztrátou paměti pomoci. Záhy se však začne ozývat zřetelná disharmonie, že kdosi nevyhnutelně musí být velmi rafinovaným lhářem s jakýmsi zlověstným záměrem.