Za zády slavných : pohled do zákulisí českého showbyznysu - Zapletal, Miloslav, 1942- (Mladá fronta, 2019)
Producent či manažer není vděčné povolání. Pečuje o umělce, po nichž zůstávají díla, jež budou navždy bavit čtenáře, posluchače či diváky. Manažerovi zůstávají jen vzpomínky. Některé je však škoda nezaznamenat. Kniha Za zády slavných je o životě a práci těch slavných, kteří začali svoji kariéru většinou před několika desetiletími, kdy s nimi autor pracoval a za jejichž zády žil. Většina z nich je populární dodnes. Jsou to příběhy popsané tak, jak je zažil v zákulisí koncertů, zábavných programů i zpoza televizní obrazovky. Dozvíte se například, jak a proč se Bolek Polívka bránil vystupovat v televizi, jak Miloš Zapletal za jedinou korunu koupil skupinu Olympic, anebo jak uspořádal svatbu Marie Rottrové s Jiřím Lábusem. Dozvíte se také o odmítnutí Lucie Bílé zpívat na jubilejním koncertu Karla Gotta nebo o tom, jak Miloše Zapletala prezidentská amnestie zachránila před vězením.