Nákaza - Kalla, Daniel, 1966- (Klokan (Alpress), 2019)
Alanu Vaughnovou, expertku NATO na infekční nemoci, vyšlou do Janova, aby vyšetřila těžce nemocného pacienta. Alana je v šoku, když zjistí, že jde o mor. Případ přisuzuje bioterorismu, dokud ji pátrání po prvním nakaženém pacientovi nedovede do středověkého kláštera. Nemoc se mezitím šíří mezi lidmi obrovskou rychlostí a konec epidemie je v nedohlednu