Osmnáct - Harasimová, Markéta, 1977- (MaHa, 2019)
Dívčí román, s jehož hlavní hrdinkou, osmnáctiletou Veronikou, si osud velmi ošklivě pohrává. Veronika má problémy doma, především se svojí psychicky nevyrovnanou matkou. Kromě toho ji opustí přítel a následná známost se změní ve zlý sen. To vše a ještě další nepříjemnosti způsobí, že u dívky propuká bulimie. Veronika se žene do záhuby. Je plná negativismu, strachu a zoufalství, má pocit, že její život už nikdy nebude lepší.