Nezvyklý zájem o mrtvoly - Granger, Ann, 1939- (Moba, 2020)
Historická detektivka z devatenáctého století přibližuje pátrání po pachateli vraždy mladé ženy, nalezené na místě obrovského staveniště, které vyrostlo ze sutin zchátralé nouzové kolonie. V roce 1864 přijme Lizzie Martinová místo společnice bohaté vdovy, majitelky domů v chudinské čtvrti. Lizzie zaujme zjištění, že její předchůdkyně zmizela, pravděpodobně na útěku s neznámým mužem. Když se ale tělo najde v troskách nedávno stržených domů v části chudinské čtvrti, jež přímo sousedí s novým prestižním nádražím na St Pancras, Lizzie začne vrtat hlavou, co se s dívkou doopravdy stalo. Spojí se s kamarádem z dětství, nyní policejním inspektorem Benjaminem Rossem, a s jeho pomocí začne případ vyšetřovat. Lizzie riskuje život, ale chce zjistit pravdu o smrti dívky, jejíž osud se zdá být spojený s tím jejím... Nakladatelská anotace.