Teplo domova - Shamsie, Kamila, 1973- (Host, 2020)
Psychologický román odehrávající se na pozadí strachu z mezinárodního terorismu především v Anglii, USA a Pákistánu. Isma, Anneeka a Parvaiz jsou sourozenci, žijící od narození v Anglii, rozkročení mezi klasickým životem v tradiční pákistánské rodině a britskou, přirozeně strohou společností. Jejich život nabere nový směr s odchodem nejstarší sestry do USA na studia. Mladší sourozenci na sebe berou poprvé odpovědnost za své činy. V případě Parvaize jde o příklon k džihádismu, kterého se před svou smrtí aktivně účastnil i jeho otec. Naproti tomu sestra Anneeka, studentka práv, velmi aktivně vyhledává lásku, která by nahradila prázdnotu v jejím nitru.