Slíbila jsi, že budeš žít i za mě - Ponte, Carène, 1980- (Kontrast, 2020)
Pozitivně laděný román francouzské blogerky a spisovatelky o přátelství a nutnosti žít svůj život naplno. Když je vám třicet, nejste připraveni na to, že přijdete o svou nejlepší kamarádku. Molly je však nucena čelit přesně této tragédii, když její přítelkyně Marie po pouhých několika měsících zemře na vážnou nemoc. Dívka si od Molly těsně před smrtí vyžádá slib: bude žít naplno, za ně za obě. Trvá na tom, a tak Molly souhlasí. Jak ale začít? Dát vale práci servírky? Rozejít se s Germainem? Jistě, je to účetní a nosí papuče, ale je hodný... Když Molly pouhých pár dní po kamarádčině pohřbu obdrží záhadný balíček s dvanácti Mariinými dopisy, pochopí, že ji její slib zavede mnohem dále, než si představovala... Nakladatelská anotace.