Protivníci : druhá kniha Renegátské trilogie - Meyer, Marissa, 1984- (Egmont, 2019)
Pokračování románu, ve kterém stojí proti sobě dvě nesmiřitelné skupiny: Renegáti a Anarchisté. Ve městě Gatlon City pokračuje nesmiřitelný boj mezi Renegáty a Anarchisty. Nejenže disponují výjimečnými schopnostmi, ale podařilo se jim vyvinout nebezpečnou tajnou zbraň a hrozí, že svět, který doposud znali, spěje k zániku. V turbulentní politické situaci i Nova a Adrian začínají silně zpochybňovat vlastní ideje i city a hranice mezi dobrem a zlem se pomalu stírá. Vše směruje k velké válce, která může všechno změnit. Nakladatelská anotace. Kráceno.