Písek - Howey, Hugh, 1975- (Euromedia Group, 2020)
Starý svět je pohřben pod masou písku, nový svět přežívá na vršcích pohyblivých dun. Přežít se tu snaží i čtyři sourozenci, jejichž otec, písečný potápěč, zmizel před lety. Nový apokalyptický thriller známého autora. Ztracený otec. Opuštěná rodina. Zapomenutý svět... Starý svět byl zasypán. Nový teď existuje jen na vršcích pohyblivých dun. V zemi skučícího větru a pekelného, všudypřítomného písku se čtveřice sourozenců pokouší dát znovu dohromady svou rodinu. Jejich otec pracoval jako písečný potápěč, jeden z těch, kdo z hlubin pouště přináší pozůstatky starého světa, které lidem pomáhají přežít. Ale otec zmizel. A svět, ve kterém své děti zanechal, nejspíš brzy zmizí taky... Nakladatelská anotace. Kráceno.