Srdce z kamene - Nachtmanová, Petra, 1972- (Petunky, 2020)
Milostná romance odehrávající se v historických kulisách první poloviny čtrnáctého století. Milada je jediným dítětem Jindřicha z Licharnice. Dokázala mu nahradit vytouženého syna. Umí lovit, bojovat a odmítá se vdát, aby neztratila volnost. Plánování vdavek přetne otcova tragická smrt, ale ani v době truchlení se nevyhne výběru ženicha, kterým se stane jen ten, kdo zvládne splnit těžkou podmínku. Brzy se však hrad dostává do rukou nepřátel. Loupeživý rytíř Vlado Šolfena šíří kolem sebe zlo. Po každém vpádu zanechává znásilněné ženy, zničený majetek a mrtvoly. Jisté úmysly má i s licharnickou vdovou Kateřinou, které se za její odmítnutí nabídky k sňatku krutě pomstí. Milada uteče a toulá se po kraji. Netušila, jak ji snadno dostane první skutečná láska. Ráda se vdává. Zrada od blízké osoby však překazí šťastné manželství. Ocitne se v zajetí i s dalšími ženami. Láska, pomoc a přátelství však přichází i od lidí, od jakých by to nikdy nečekala... Nakladatelská anotace. Kráceno.