Valčík pro mrtvé - Černucká, Veronika, 1979- (Původní česká detektivka, 2020)
Další z detektivních příběhů soukromé vyšetřovatelky Tary. Kdo má na svědomí tolik mrtvých? Vrah z masa a kostí, anebo tisíc let stará kletba? Soukromá vyšetřovatelka Tara míří na Lounsko, kde žije významná a zámožná rodina Hofbachů. Brzy je zřejmé, že vrah je mnohem blíž, než si všichni mysleli. Postupuje podle chladnokrevného plánu a jeho motiv je tak děsivý, že i cynická Tara si přeje, aby to nebyla pravda. Nakladatelská anotace.