Jen trochu lásky - Gillerová-Brezníková, Katarína (Román (Motto), 2020)
Román slovenské autorky o hledání ztracené sestry i vlastního štěstí. Proč Evženii všichni opouštějí? Vyrůstala bez rodičů a teď od ní odešel manžel i její mladší sestra. Únik před samotou Evženie hledá v cizích rodinách, kde hlídá děti a zjišťuje, že nejen ona před druhými skrývá tajemství. Ve vzpomínkách se vrací hluboko do minulosti. Leží příčina osamění v dobách, kdy ji zajímali víc kamarádi než rodina? Její život by mohl být o tolik snesitelnější... stačilo by jen trochu lásky. Nakladatelská anotace.