Ágnes ve skleněném městě - Peroutková, Ivana, 1960- (CooBoo, 2020)
Lehce dystopický příběh o mladé ženě, která se probudí na zvláštním místě a netuší, jak se tam dostala. Něco okolo ní je špatně, ale vypadá to, že je jediná, kdo si toho všiml. Skleněným městem se šíří prázdnota, které si ale nikdo nevšímá. Snad jen Ágnes tuší, že něco není v pořádku. Jednoho dne se probudí na zvláštním místě, neví, jak se tam ocitla, ani kým byla předtím. Podaří se jí utéct zpět dolů do skleněného města. To ale přijde Ágnes zvláštní a raději se ukrývá a začne si psát deník. Píše o všem, co zažívá, o svých snech, o mužích, které potká, a o divném místě. Podaří se jí zjistit, co se s ní stalo, kým byla předtím a proč je skleněné město tak zvláštní? Nakladatelská anotace.