Humoresky - Vaněček, Jan, 1946- (Jan Vaněček, 2020)
Knížka úsměvných povídek a kresleného humoru. První část knihy tvoří čtrnáct humorných povídek, pro jejichž náměty sahá krumlovský literát a recesista do situací běžného života i do mudrování svérázných stolních společností. Povídky doprovází svými ilustracemi autorův osvědčený spolupracovník Miloslav Martenek, jehož kreslené vtipy pak tvoří druhý oddíl knihy.