Perleť na klice - Nachtmanová, Petra, 1972- (Petra Nachtmanová - Petunky, 2020)
Příběh o síle přátelství mezi mužem a ženou, o zradě, tragické události, ale také o radostech všedních dnů... Stačila chvilka, aby se Marta ocitla na prosperující farmě zcela sama. Tragédie ji připravila o milovanou rodinu. Jednou jí do života vpadne o dvacet let mladší Dušan, který si musí na farmě odpracovat svůj hřích. Práce ho však tolik baví, že ho Marta zaměstná. Během dalších týdnů se oba sbližují. Láska nepřichází tak snadno, ale vznikne mezi nimi pevné přátelské pouto, tolik potřebné k nečekanému boji s přetvářkou a zradou od nejbližších známých... Nakladatelská anotace.