Utajená tvář tisíce a jedné noci - Tully, Daniela (Metafora, 2020)
Thriller o mladé ženě, odhodlané i přes hrozící nebezpečí zjistit víc o minulosti své matky. Když Esther najde v pozůstalosti své nedávno zesnulé matky krabici plnou fotografií zachycujících matku v kulisách exotické země, úplně ji to šokuje. To má na sobě svatební šaty? A kdo je ten muž, stojící vedle ní? Žila snad někdy na Středním východě, přestože tvrdila, že nikdy neopustila Spojené státy? A proč o tom Esther nikdy neřekla? Odhodlána zjistit víc o matčině minulosti a možná i o otci se Esther vydává na cestu do Dubaje, města snů a iluzí. Jakmile ale začne s pátráním, ocitá se lapená v pavučině lží a stupňujícího se nebezpečí a na scénu brzy vstupují lidé, kteří se neštítí udělat cokoliv, aby ji umlčeli. Esther se ale odmítá vzdát a pokračuje v hledání dalších dílů skládačky, jejíž řešení může celý její život navždy obrátit naruby - a odhalit pravdu temnější, než si vůbec dokáže představit. Nakladatelská anotace. Kráceno.