Návrat na ostrov lží - Bussi, Michel, 1965- (Thriller (Motto), 2020)
Napínavý psychologicky laděný thriller o šestnáctiletém Colinovi, který přijíždí na místo, kde na něj číhá smrtelné nebezpečí, ale možná i vysvětlení osudového tajemství. Říkali mu, že je sirotek. Ale on jim nikdy nevěřil. Šestnáctiletý Colin Remy přišel v dětství za podivných okolností o rodiče. Nyní se vrací na místo, kde strávil raná léta svého života - ostrov Mornesey v Normandii. Ostrov opředený legendami o labyrintu podzemmích chodeb a slavném pokladu, který je útočištěm nejen pro turisty, ale také pro trestance starobylé věznice. Colin netuší, že na ostrově na něj namísto prázdninového dobrodružství číhá smrtelné nebezpečí. Čemu, a hlavně komu má věřit? Nakladatelská anotace.