Učíme se o zahradě s Šípkovou Růženkou - Konečná, Sabina, 1986- (Pohádková encyklopedie (Albatros), 2020)
Za devatero horami a devatero řekami žila půvabná princezna Šípková Růženka, jejíž náramnou vášní bylo zahradničení a péče o všechny rostliny, které obklopovaly její zámek. Jednoho dne se však píchla o trn a usnula, zatímco celá zahrada zarůstala trním, hložím a plevelem. A jak to s princeznou Růženkou dopadlo? To se dočtete v knize, která je unikátním propojením oblíbené pohádky a encyklopedie