Případ čurací panny - Ludvíková, Jitka, 1981- (Původní česká detektivka, 2021)
Nevinná dětská hračka hraje důležitou úlohu v případu násilné smrti zdánlivého bezdomovce. Je únor. Většina lidí tráví dny sledováním přenosů z olympijských her, ale lidé z charity vyrážejí do ulic, aby rozdali jídlo a deky potřebným. Vypadá to na poklidnou směnu, než za zastrčenou popelnicí v Holešovické tržnici naleznou tělo mrtvého muže. Vše nasvědčuje tomu, že jde o bezdomovce, ale postupně se vynořují indicie, které naznačují, že mrtvý pochází z lepších kruhů. Kdo to je a proč byl zavražděn? To je úkol pro vyšetřovatele Pavla Matouše z pražské kriminálky. Odhalit vraha však není snadné, protože lidí, kteří budou z jeho smrti profitovat, je hodně. Ještě víc těch, kteří by si jeho smrt přáli... Nakladatelská anotace.