Dítě třetí říše - Robotham, Mandy (Ikar, 2021)
Dramatický román odehrávající se během 2. světové války v lágru, kde si nikdo nemůže být jist svým životem. Hlavní hrdinka Anke, porodní asistentka, je vězeňkyní v lágru. Během svého věznění na tzv. "mateřském baráku" pomáhá mladým ženám přivést na svět děti, které nemají šanci na přežití. Pak přijde ale okamžik zvratu. Její práce si všimne někdo důležitý a Anke se ocitá u Evy Braunové, které má pomáhat během těhotenství a u porodu. Pro hlavní hrdinku je to důležitý moment, stojí před volbou, která nemá dobré řešení. Zároveň však prožívá silný milostný cit k členu SS komanda, tedy k nepříteli.