Jak jsem nebyla na Lvech a jiné příhody - Preissová, Martina, 1975- (CPress, 2021)
Herečka je také jenom člověk. Své o tom ví autorka této knihy, která v drobných úsměvných příhodách přibližuje svůj život herecký, ale i ten obyčejný - život ženy, manželky, matky... Česká herečka známá z divadla i televize přináší čtenářům malý náhled do svého života. Ve svých příhodách a úvahách přibližuje, jaké to je, být herečkou, jaké výhody či nástrahy to přináší, a jak takový život herečky skloubit s tím běžným životem obyčejné ženy - protože právě tou Martina Preissová je. Má manžela, dva syny a místo na dovolenou na Maledivy jezdí na chalupu. Zkrátka musí řešit komplikace všedních dní, jako všichni ostatní. S úsměvem se dá ale zvládnout vše...