Holka do nepohody - Zadinová, Radka, 1970- (CPress, 2021)
Příběh jedenáctileté Kačky, která se musí vyrovnávat s odloučením od bráchy dvojčete i s novu školou. Kačka je jedenáctiletá dívka, která se na první pohled od ostatních neliší. Ale na ten druhý už je všechno jinak. Má totiž bráchu - dvojče. A to dost věcí mění. Mít věčně za zády stín, kterého se nemůžete zbavit? Někdy to je k zbláznění, ale jindy je člověk rád, že takový stín za zády má... Kačka prožívá spoustu dobrodružství a musí se vyrovnat s tím, že po prázdninách bude všechno jinak - půjde totiž do jiné školy. Čekají ji noví spolužáci, spousta učení a také starost, jak do nového prostředí zapadnout. Nakladatelská anotace.