Strážci majáku - Stonex, Emma, 1983- (Jota, 2021)
Napínavý román ve stylu "záhady zamčeného pokoje", v němž beze stopy zmizí tři strážci majáku. Jejich ženy pak musí další desítky let žít ve stínu nevysvětlené záhady. Cornwall, 1972. Z odlehlého majáku kilometry od pobřeží zmizeli tři jeho strážci. Vstupní dveře zůstaly zamčené zevnitř. Hodiny se zastavily. V záznamech o počasí hlavní strážce popisuje velkou bouři, nebe však bylo celý týden jasné. Co se s muži na odlehlé věži v moři stalo? Je jejich tajemství vůbec možné někdy vylovit z vln? I o dvacet let později ženy, které po strážcích zůstaly, bojují s tím, jak žít dál. Helen, Jenny a Michelle měla tragédie spojit, místo toho je rozdělila. Když k nim přijede spisovatel, který se záhadu snaží objasnit, přináší jim i možnost vyprávět jejich verzi příběhu. Pravda ale může začít vycházet na povrch, jen když se pozůstalé postaví svému nejtemnějšímu strachu... Nakladatelská anotace. Kráceno.