Král medvědů - Curwood, James Oliver, 1878-1927 (XYZ, 2021)
Příběh velkého medvěda grizzlyho, který se uprostřed divočiny poprvé setkává s člověkem a jeho zbraní. Zkušený lovec Jimmy Langdon se vydává na lov do divoké přírody Britské Kolumbie a je rozhodnut dostat toho nejsilnějšího grizzlyho. V průběhu pronásledování hrozivého grizzlyho a jeho malého medvědího kamaráda se ale Jimmyho pohled mění. Stane se svědkem oddaného přátelství osiřelého medvíděte a obrovitého medvědího samotáře - svědkem jejich boje o přežití. Nakladatelská anotace. Kráceno.