Windsorský uzel - Bennett, S. J. 1966- (Motto, 2021)
První kniha volné detektivní série, okořeněná jemným anglickým humorem, v níž královna Alžběta II. při plnění svých vladařských povinností řeší a rozplétá složité záhady a zločiny. Po "večeři a spánku" na hradě Windsor se královna Alžběta, připravující se na oslavu svých devadesátých narozenin, dočká šokujícího probuzení, když zjistí, že jeden z jejích hostů, konkrétně ruský pianista, byl nalezen zavražděný v jednom z hostinských pokojů se šňůrou na krku. Když policie a MI5 začnou podezřívat královniny věrné služebníky, Její Veličenstvo si je jisté, že hledají na špatném místě. Královna totiž od dob svého dospívání projevuje mimořádný talent a smysl pro řešení zločinů, jež jsou násobené brilantními kombinačními schopnostmi. Tyto dispozice však před zraky veřejnosti i svými spolupracovníky dovedně skrývá, takže její soukromé vyšetřování probíhá vlastně ilegálním způsobem. Dokáže se svěřit pouze své důvěryhodné asistentce a osobní sekretářce Rozie, s níž se pak společnými silami pokoušejí dopadnout rafinovaného pachatele.