Uzdravení Rose Gold Wattsové - Wrobel, Stephanie, 1987- (Host, 2021)
Thriller anglo-americké autorky, zčásti založený na skutečném případu patologického vztahu matky a dcery. Rose Gold osmnáct let věřila, že je nemocná. Jenže to její matka jen uměla dobře lhát. Zvracení, padání vlasů, výživové sondy, operace, invalidní vozík... To všechno začalo, když byla Rose Gold ještě malé dítě. Sousedé považovali její matku Patty za světici a snažili se jí ze všech sil pomáhat. Jenže pak Rose Gold přišla na to, že vůbec nemocná není. Matka jí dávala do jídla jed a lhala lékařům i všem okolo -- především své dceři. Po pěti letech ve vězení, kam ji dostalo dceřino svědectví, je Patty propuštěna na svobodu. A k úžasu všech se stěhuje zpátky do města Deadwick k Rose Gold a jejímu novorozenému synovi. Zdá se, že všechny křivdy jsou zapomenuty a matka s dcerou si k sobě opět hledají cestu. Jenže dokázala se Patty ve vězení opravdu změnit? A je Rose Gold vážně připravená nechat minulost minulostí a dát své matce druhou šanci? Nakladatelská anotace.