Bájná lhářka - Zmátlíková, Šárka (Petrklíč, 2021)
Román, jehož hrdinka po dramatické události odhaluje skryté stránky života své dospělé dcery. Marcela pracuje řadu let jako pedikérka v Pařížské ulici. Se zákaznicemi, které patří do pražské smetánky, intenzivně prožívá všechny jejich příběhy a starosti. Ona sama je ráda, že se svými dospělými dětmi konečně žádné trápení nemá. Jeden telefonát ale všechno změní. Marcelina šestadvacetiletá dcera Diana je nalezena ve svém bytě bez známek vědomí. Zatímco Diana si „poklidně odpočívá v kómatu s úsměvem na rtech“, Marcele se převrátí život na ruby. Ze dne na den se stane z babičky "matkou" dvouleté Viktorky. Musí se poprat s alkoholismem Dianina bývalého manžela, ale hlavně musí přijít na to, co se dceři v onen osudný večer stalo. Dostali Dianu do bezvědomí špatní muži, výstřední milostné praktiky nebo tajemství, které se chystala prozradit? Čím více Marcela ví, tím více svou dceru nepoznává. Přesto ji chce zpátky. Nakladatelská anotace. Kráceno.