Andělské trable - Nachtmanová, Petra, 1972- (Petunky, 2021)
Humoristicky laděný román vypráví příběh anděla-nováčka, který se snaží najít své místo v nebi i přesto, že je plné rušivých elementů. Marika prožila dlouhý život a nyní umírá. Dostává se do nebe a stává se andělem Rozmarýnou. Jenže ani v nebi nenachází klid. Setkává se tam se svým bývalým manželem, Martinem, který se proti všem očekáváním také stal andělem. Jako by nestačilo, že s ním bylo k nevydržení na Zemi, musí Rozmarýně ztrpčovat i posmrtný život. Navíc ani její nové andělské povinnosti nejsou peříčko. A je to právě zkušenější Martin, který by jí mohl pomoci. Jenže co když se skutečně nezměnil a Rozmarýně nepřinese nic jiného než další potíže?