Mizení - Březina, Jiří, 1980- (Motto, 2021)
Další z řady detektivních románů s hlavním hrdinou Tomášem Volfem a jeho kolegyní Evou Černou. Na opuštěném statku zemře v den výročí Hitlerova narození několik lidí. Jde o zločin s rasistickým podtextem, nebo o snahu vytvořit falešnou stopu? Na dětské krizové centrum zazvoní uprostřed noci dezorientovaný chlapec. Tvrdí, že mu někdo vyměnil rodinu za cizí lidi. Když se však o situaci začne zajímat soukromá vyšetřovatelka Eva Černá, jeho zdánlivé blouznění se rýsuje v děsivých detailech. Nakladatelská anotace. Kráceno.