Budoucí úča, aneb, Převážně nevážně o studiu v době covidu - Abrahámová, Martina (Pointa, 2021)
Autobiografický příběh studentky Matematicko-fyzikální fakulty. Autorka popisuje s humorem sobě vlastním nelehké situace během studia ale i první zkušenosti coby vyučující. Život je jako sinusoida - někdy v plusu, někdy samý zápor. Hlavně když jste, krom jiného, pro většinu „normálních lidí“ ocejchovaní jako „ta divná z matfyzu“. Jsou z toho sem tam, od první do druhé instantní čínské polévky, v intervalu mezi analýzou a cvičeními, docela vtipné situace. Na pocitu vlastní nedotknutelnosti vám obvykle nepřidá ani to, že si vaši vlastní studenti na první dobrou myslí, že jste nová spolužačka. Když obrečíte zkouškové a přežijete svoji úplně první hodinu fyziky, dojde vám, že to celé byla jen průprava k tomu, abyste se přestali brát tak vážně. Nakladatelská anotace.