Ach jo, to by se policistovi stávat nemělo - Dubský, Svatopluk (Otevřeno, 2021)
Humorné příběhy (nejen) z prostředí policejní služby. Je možné, aby český policista zažíval maléry a trapasy jako Johnny English nebo inspektor Clouseau? Pro Sváťu žádný problém. Už první den se dostane do průšvihu, po kterém očekává okamžitý vyhazov. Naštěstí se tak nestane a na obvodním oddělní policie se pak seznámí s několika kolegy, což jsou také samorosti a podobní průšviháři jako on. Společně zažívají spoustu humorných příběhů a navzájem si tropí kanadské žertíky. Hlavní hrdina však nejvíce slouží s ostříleným Standou. Zachraňují děti, čelí bláznům a po událostech z 11. září 2001 se v rámci bezpečnostních opatření ocitnou na střeše brněnského letiště se samopaly v rukou. To opět končí velkým malérem. S kamarády z práce založí Whisky club, kde se zásadně nechlastá, pouze degustuje kvalitní alkohol. Jejich akce však dopadají špatně a manželky jim už přestávají jejich řádění tolerovat. Nakladatelská anotace. Kráceno.