Romeo a Julie - Vélez, Rebeca (Světová četba pro školáky. Růžová řada, 2018)
Převyprávění klasické alžbětinské tragédie je určeno čtenářům mladšího školního věku. Jedna z nejznámějších Shakespearových tragédií o nesmrtelné lásce dvou mladičkých veronských milenců.