Příběh slunečnice - Blahová, Miriam, 1989- (Motto, 2022)
V románu mladé české autorky se prolínají příběhy dvou žen různých generací. Někdo musí lásku prožít, aby o ní jiní mohli vyprávět. Natálie se po nehodě ocitne v nemocnici, kde sdílí pokoj se stařenkou, jejíž vzpomínky ji zasáhnou. Hedvika jí vypráví příběh své sestry Evy, která za protektorátu sloužila v opatrovně ukrývající přísně střežené tajemství. Zatímco na Natálii v současnosti doléhá nezájem sebestředného partnera, Eva musela v minulosti veškeré své emoce skrývat, aby si udržela zázemí a zaopatřila celou rodinu. Doba a poměry se mění, ale láska zůstává stejná. Nakladatelská anotace.