Než padne tma - Haughton, Emma (Klokan (Alpress), 2022)
Mrazivý thriller odehrávající se na Antarktidě. Nekonečná ledová prázdnota skrývá dvanáct podezřelých z vraždy. Najde se vrah dříve, než vše překryje všepohlcující tma? Doktorku Kate zasáhla osobní tragédie. Aby unikla neúnosné realitě, využije příležitosti strávit rok v malé výzkumné stanici na Antarktidě. Její předchůdce údajně zemřel při tragickém neštěstí. Čím více však ubývá denního světla, tím více je všem členům základny jasné, že nešlo o pouhou nehodu a že vše pohlcující tma a nesnesitelná zima zdaleka nejsou jediným nebezpečím. Nakladatelská anotace.