Papírová kočka : může smířit třídní rivalky? - Racková, Simona, 1976- (Bambook, 2022)
Vyprávění o rodině Lánských. Desetiletá dvojčata Majda a Tomáš právě začínají pátou třídu. Přestože jsou Majda a Tomáš dvojčata, povahově si moc podobní nejsou. Zatímco Tom stojí nohama na zemi a s každým se hned spřátelí, Majda má tak trochu hlavu v oblacích a příliš kamarádek nemá. Miluje kreslení. A miluje také kočky. Ale o tom, aby si nějakou pořídila domů, nechtějí její rodiče ani slyšet. Proto Majdě nezbývá než se spokojit jen s kočkami nakreslenými. Jak to změnit? Navíc její nafoukaná spolužačka Gábina dostane kočku. Nakladatelská anotace. Kráceno.