Druhá půlka Augusty Hopeové - Glen, Joanna (Ikar, 2022)
Netradiční román anglické autorky vypráví dva osudy - dva příběhy. Augusta je velmi zvláštní dívka milující slova, stejně jako někdo miluje dorty. Parfait je mladík, který chce utéct ze své chudé, sluncem spálené země. Augusta hodně čte, pokládá spoustu otázek, ve škole opravuje učitele. Dokáže lézt lidem na nervy a nutno přiznat, že do maloměstské čtvrti nezapadá, a tak se už v útlém věku rozhodne, že až vyroste, odstěhuje se někam daleko. Mezitím na opačné straně světa vyrůstá chlapec jménem Parfait v zemi, kde zuří občanská válka a panuje neuvěřitelná chudoba. I on sní o lepším životě pro sebe a svoji rodinu. Ačkoliv Augusta i Parfait čelí mnoha ranám osudu, nehodlají se vzdát svých snů a oba hledají místo, kde se budou cítit úplní a sami sebou. Místo, kam patří. Nakladatelská anotace. Kráceno.