Pokojská : vy ji nevidíte, ale ona vidí vás... - Prose, Nita, 1972- (Ikar, 2022)
Román se zápletkou "záhady zamčeného pokoje" o nenápadné hotelové uklízečce Molly, která nalezne nechvalně známého pana Blacka mrtvého v jeho posteli. Molly je na světě úplně sama. Je zvyklá být při své práci v hotelu Regency Grand neviditelná. Načechrává polštáře, utírá prach a střeží tajemství procházejících hostů. Je jen pokojská - proč by si jí měl někdo všímat? Molly se však ocitne ve středu pozornosti, když objeví nechvalně proslulého hosta, pana Blacka, mrtvého v jeho posteli. Tohle není nepořádek, který by se dal snadno uklidit. A jak se Molly zaplétá do pátrání po pravdě a poslouchá, co jí našeptávají stěny hotelu Regency Grand, objevuje v sobě sílu, o které neměla tušení. Je jen pokojská - možná má ale schopnost vnímat to, co ostatní ne. Čtivý a okouzlující příběh o tom, že každý si zaslouží být viděn a že pravda není vždy černobílá - můžete ji najít ve špinavých, tmavých koutech... Nakladatelská anotace.